Artsprofil: Achatina reticulata

Achatina reticulata er en afrikansk kjempesnegle som skiller seg fra de andre afrikanske kjempesneglene ved at den har et mer kompakt skall som har riller på tvers av skallets spiral. De blir ganske store, og voksne snegler blir alt mellom 12 og 18 centimeter lange. Rundt 14 – 15 centimeter skallengde er vanligst.

Rillene på skallet er ganske unikt for denne arten, og når man er kjent med dem kan man lett lære seg å kjenne Achatina reticulata fra andre afrikanske kjempesnegler kun ved å gni fingeren over skallet.

Achatina reticulata kommer i en variant med en helt kritthvit kropp, men med det samme brune og lysebrune skallet som de vanlige sneglene. Denne albinovarianten er populære i hobbymiljøet.

Denne arten regnes som en god nybegynnersnegle, for så lenge den får det varmt nok og høy nok luftfuktighet er den stort sett strålende fornøyd.

Informasjonen i denne artikkelen må sees på som tilleggsinformasjon til det du finner i guiden til å holde afrikanske kjempesnegler. Klikk deg inn på denne for å finne informasjon om fôr, terrarium og håndtering av afrikanske kjempesnegler.

Afrikansk kjempesnegle (Achatina reticulata)
Afrikansk kjempesnegle (Achatina reticulata). Foto: Tomáš Vokaty / CC BY-SA 3.0.

Hold av Achatina reticulata i terrariet

Terrariet til en Achatina reticulata bør holde mellom 25 og 27 varmegrader, så det er nødvendig med en varmekilde som en varmematte.

Luftfuktigheten skal være et sted mellom 80 og 85 % relativ luftfuktighet for at arten skal trives.

Les om hvordan du kan kontrollere luftfuktigheten i terrariet i egen artikkel her.

Achatina reticulata i naturen

I naturen finnes Achatina reticulata i Tanzania i Øst-Afrika, områdene rundt, og på øyene utenfor.

Afrikansk kjempesnegle (Achatina reticulata)
Afrikansk kjempesnegle (Achatina reticulata). Foto: Schneckenmama / CC BY 2.0.

Oppdrett av Achatina reticulata

Som de andre afrikanske kjempesneglene er det relativt enkelt å få oppdrett på Achatina reticulata. De må derimot være ganske store, og ofte vil de ikke legge egg før de er over 2 år gamle, selv om de gjerne blir kjønnsmodne lenge før dette.

Arten legger rundt 200 egg om gangen, som klekker etter 7 til 14 dager.

Legg igjen en kommentar