Om Dyreliv.no

Dyreliv.no sitt mål er å lære bort god informasjon om riktig dyrehold. Jeg ønsker å bruke denne siden til å lære hvordan man skal drive med kjæledyr for å gi de et så godt liv som mulig

Så godt som all tekstinformasjon på Dyreliv.no er skrevet og utviklet av Nicklas Iversen. Jeg har vært lidenskapelig opptatt av kjæledyr hele livet, og ønsker derfor å bruke denne nettsiden til å dele litt av lidenskapen min med resten av Norge. Jeg fungerer som både eier, utvikler og innholdsforfatter på nettsiden.

Faglig har jeg god kunnskap og dyr via utdannelsen min som økolog ved Universitetet i Sørøst-Norge. Økologi er studier om interaksjoner mellom det levende og det ikke-levende, eller med enklere ord, hvordan ting som klima og miljø påvirker dyr og organismer som lever der. Dette har gitt en god innføring i dyr og biologi, men det er viktig å huske at jeg ikke er veterinær.

Bildene på Dyreliv.no er en kombinasjon av egne bilder, Public Domain-bilder som kan brukes fritt, Creative Commons-bilder som publiseres her med korrekt lisens og kreditering, og bilder sendt inn av brukere.

Jeg blir superglad om du sender meg gode bilder av ulike hunderaser, kaninraser, katteraser, reptiler, fisk eller annet du har! Om jeg får lov til å bruke bilder av dyret ditt vil jeg selvsagt kreditere med navn hvis du vil, så får du sjansen til å vise frem dyret ditt til tusenvis av besøkende.

Jeg kan kontaktes på nicklas@dyreliv.no.

Annonsering og sponsing av produkter på Dyreliv.no

Dersom dere er interessert i å annonsere, promotere et produkt eller få produktomtaler på Dyreliv.no kan dere ta kontakt på e-post for å finne en avtale.

Hvordan jeg samler informasjon til innholdet på Dyreliv.no

Selv om jeg har lang erfaring med mange ulike hunderaser, fisker, gnagere og andre dyr, er det likevel slik at jeg må samle informasjon for å lage komplette artikler på Dyreliv.no.

I utgangspunktet samler jeg informasjon ved å lese flere ulike kilder. Ved å bruke kildekritikk gjør jeg mitt beste for å avgjøre hvor troverdig en kilde er, og hvor troverdig teksten til denne kilden er. All informasjon dobbeltsjekkes med andre kilder, men dersom det er sprikende informasjon prøver jeg å 1) opplyse om dette i teksten, 2) fokusere på den kilden som er mest troverdig, og 3) bruker prinsippet om Ockhams barberkniv i tilfellene hvor kildene er like troverdige.

Mine kjæledyr

Per nå har vi to hunder, to kaniner og noen akvariefisk her i huset. Begge hundene er mynder, hvor vi har en whippettispe og en borzoihann. Tidligere har jeg erfaring med diverse fugler inkludert papegøye, katt, andre hunderaser, en del ulike gnagere og veldig mange ulike fiskearter.

Borzoi på tur
Borzoien min på tur. Foto: Nicklas Iversen / Dyreliv.no.

Ønsker du å bidra med innhold til Dyreliv.no?

Dersom du ønsker å dele noe om kjæledyr uten å ha en god kanal for å gjøre det, kan det være en mulighet for å dele innholdet ditt på Dyreliv.no. Her kan du nå til tusenvis av besøkende, så dette er en super anledning for å få delt informasjon om favoritthunderasen din, om en spesiell type produkter du liker å bruke på kjæledyrene dine, eller om du bare vil dele erfaring fra å være dyreeier.

Her er det bare å ta kontakt, så finner vi ut av det! Som bidragsyter vil du kunne få din egen profilside på Dyreliv.no med oversikt over innhold du har skrevet.

Dersom du for eksempel er oppdretter av en rase eller lignende blir det selvsagt rom for å nevne dette med link til oppdrettsiden din i teksten. På denne måten kan innholdet også fungere som en slags promotering for oppdrettet ditt.

Hvilke dyr får plass på Dyreliv.no?

På Dyreliv.no er det plass til alle dyr som holdes i fangenskap eller som kjæledyr.

I praksis ekskluderes hest fra nettsiden på grunn av mangel på erfaring og interesse med dyret.

Produksjonsdyr har i utgangspunktet ikke plass på Dyreliv.no. Dersom du ønsker å finne informasjon om riktig hold av gårdsdyr må du lete en annen plass. Unntaket er gårdsdyr som fungerer som kjæledyr, som for eksempel minigris.

Om rase- og artsprofiler på Dyreliv.no

Rase- og artsprofiler er en viktig del av Dyreliv.no, og det som trekker mange besøkende hit.

Det er mange som er uenige i at blandingsraser og ikke-anerkjente hunderaser skal få en egen raseprofil her på sidene, men dette er likevel noe jeg selv ønsker å drive med. Min mening er at det er bedre at folk får tilgang til informasjon om rasen uansett om den er anerkjent av NKK eller ikke, og får heller gjøre sin egen vurdering på om de skal ha en rasehund eller blandingshund.