Artsprofil: Achatina iredalei

Achatina iredalei er en type afrikansk kjempesngle som holdes som et hobbydyr av mange. Det er en snegle med helt gul kropp, og er gult og mønsterløst skall. Den har ikke noe norsk navn, men kalles noen ganger for «African snow snail» på engelsk.

Voksne snegler blir opptil 10 cm store (målt i skjellengde), så det er blant de mindre afrikanske kjempesneglene. Normalt blir skallet rundt 7 til 8 cm i fangenskap.

Denne arten passer godt for deg som ikke vil ha så utrolig store snegler, og heller ha plass til flere snegler sammen i terrariet. Arten vokser relativt raskt om de får tilgang til riktig fôr, og får proteiner og fett ukentlig.

Som alle andre afrikanske kjempesnegler gjelder guiden til hold av afrikanske kjempesnegler for Achatina iredalei. Les den for info om terrariet, bunnmateriale, fôring og sånt.

Achatina iredalei
Afrikansk kjempesnegle (Achatina iredalei). Foto publisert med tillatelse.

Hold av Achatina iredalei i terrariet

For å få Achatina iredalei til å trives i terrariet må du ha en temperatur på mellom 24 og 28 grader, og en luftfuktighet på over 70 % relativ luftfuktighet.

Achatina iredalei i naturen

I naturen finner man Achatina iredalei i Øst-Afrika i land som Kenya og Tanzania. Den regnes ikke som spesielt sjelden i disse landene.

Oppdrett av Achatina iredalei

Achatina iredalei er en litt spesiell snegle, for den føder levende unger istedenfor å legge egg. Etter rundt 9 måneders alder vil man merke at de blir kjønnsmodne, og om de har tilgang til nok mat vil de begynne å føde unger helt av seg selv.

Som alle de afrikanske kjempesneglene er de hermafroditter, så du vil få unger selv med kun én snegle til stede.

Legg igjen en kommentar