Slik fungerer Agria Vet Guide

Agria Vet Guide er en digital veterinærtjeneste hvor du kan booke en samtale eller videosamtale med en kvalifisert veterinær for å få hjelp, tips og råd for kjæledyret ditt når det er sykt eller skadet.

Målet med Agria Vet Guide er å tilby dyreeiere muligheten til å snakke med veterinær over lav sko, og heller ta kontakt én gang for mye enn én gang for lite.

For det er jo slik at dyreeiere mange ganger finner seg i situasjoner hvor man er usikker på om man skal reise til dyrlegen eller ikke. Skal man avvente eller ringe inn? Med Agria Vet Guide kan du få veiledning av en kvalifisert veterinær for å avgjøre om du kan behandle skaden selv, om du bør avvente å reise til en fysisk veterinær, eller om du bør bestille en time hos en klinikk med det samme.

Skjermbilde fra Agria Vet Guide
Skjermbilde fra Agria Vet Guide.

Her kan man altså booke seg en samtale eller videosamtale med veterinæren over lav sko, og ta opp både store og små problemer som du er usikker på om er verdt å booke en vanlig veterinærtime for (spesielt under pandemien når det er så strengt på vanlige dyreklinikker).

Agria Vet Guideer åpen mellom 07.00 og 24.00, så du kan kontakte veterinær for både store og små spørsmål og problemer nesten hele døgnet. En vanlig konsultasjon tar rundt 3 til 10 minutter, så det er først og fremst snakk om ganske kort og enkel veiledning rundt hvordan du skal forholde deg til problemet ditt.

Alle som har forsikret dyret sitt via Agria får bruke Agria Vet Guide så mye de vil helt gratis, og du kan bruke den så mange ganger du vil uten å betale noe som helst. Merk at dette kun gjelder konsultasjoner knyttet til sykdom og skade.

Det er også mulig for andre å bruke tjenesten uten å ha forsikring, men da ligger prisen på 299 kr mellom 07.00 og 18.00, og 499 kr mellom 18.00 og 24.00 + i helger og på helligdager.

Slik bruker du Agria Vet Guide

For å bruke Agria Vet Guide må du først og fremst laste ned appen til mobilen din. Appen er tilgjengelig gratis fra Play Store til Android-enheter. Når du har lastet ned og installert appen må du først og fremst registrere deg ved å logge inn med BankID.

Etter at du er logget inn kan du enten gå rett til å bestille time, eller legge til info om forsikringen din. For å få gratis bruk må du nemlig legge til forsikringsnummeret ditt, noe du finner ved å logge inn på profilen din på Agria.no. Dette må du gjøre før du bestiller time.

Det er også mulig å legge inn informasjon om dyret ditt før du bestiller time. Dette er bra, for da kan veterinæren få opp info om kjønn, alder, vekt, rase og alt sånt mens de behandler den.

For å bestille time går du til forsiden på appen, og klikker på den store knappen som heter bestill. Da kan du velge dyret fra «Dine dyr»-samlingen og velge om du vil ha videoanrop eller telefonanrop.

Skjermbilde fra Agria Vet Guide
Skjermbilde fra Agria Vet Guide.

På neste side skal du beskrive problemet, slik at veterinærene får sett hva som er problemet før de kontakter deg. Du kan også laste opp bilder fra mobilen som viser skaden eller problemet hvis du har det.

Neste steg er å velge et ønsket tidspunkt blant de ledige tidspunktene, og så bekrefte (og eventuelt betale for timen).

Slik foregår samtalen med veterinæren på Agria Vet Guide

Når det er 5 minutter til avtalen din får du opp et varsel på mobilen din. Hvis du har valg telefonsamtale får du enkelt nok en oppringning, men om du valgte videosamtalen må du gå inn i appen og koble deg til. Gjør dette et par minutter før samtalen, så er du klar til du blir kontaktet.

Under samtalen vil veterinæren stort sett først og fremst stille noen få spørsmål, og deretter ta en vurdering av problemet. Om det er noe de mener du kan håndtere selv eller bør avvente så får du instruksjoner på hvordan du går frem. Det kan hende at de anbefaler reseptfrie medisiner.

Dersom veterinæren mener du bør oppsøke en fysisk klinikk kan de hjelpe deg med å booke en time. De kan også hjelpe deg med å vurdere hvor akutt det er, og om du bør kreve time med det samme, eller om det går helt fint å vente noen dager.

Når samtalen er over får du tilsendt en kopi av journalen på e-post. Den blir også tilgjengelig inne i appen. Dette er veldig kjekt hvis du skal ha videre behandling av dyret hos en annen veterinær.

Installer og sett opp appen i forveien

Vi kan anbefale å laste ned Agria Vet Guide appen og gjøre den klar på forhånd, for det er aldri noe moro å styre med å finne forsikringsnummeret sitt, fylle ut info om dyret eller alt dette når man egentlig bare vil booke timen så raskt som mulig.

Man kan gjøre klar alt dette i forveien, så er det veldig raskt og enkelt å booke time når man først trenger det.

Skjermbilde fra Agria Vet Guide
Skjermbilde fra Agria Vet Guide.

Spørsmål og svar om Agria Vet Guide

Hvor mye koster Agria Vet Guide?

Agria Vet Guide er gratis for alle Agria-kunder. For andre koster det 299kr per konsultasjon i hverdager (07 – 18) og 499kr per konsultasjon i helger, på helligdager, og i hverdager etter 18.00.

Hvilke dyr kan man få hjelp til hos Agria Vet Guide?

Man kan få veterinærhjelp til både kjæledyr og hest hos Agria Vet Guide, og det er derfor mulig å booke time både for hund, katt, hest, kanin, hamster, gresk landskilpadde, leopardfirfisle, ilder eller andre lovlige kjæledyr som kan forsikres hos Agria.

Kan man bruke Agria Vet Guide for å få rådgivning til kosthold eller atferd?

Det er mulig å bruke Agria Vet Guide for å få hjelp til riktig kosthold eller endring at atferd, men dette dekkes ikke av Agria-forsikringen. Denne dekker nemlig kun gratis konsultasjoner for skade og sykdom.

Kan man få gratis konsultasjoner som Agria-kunde på et annet dyr enn det som er forsikret?

Jeg har ikke funnet et godt svar på det, men nettsidene til Agria sier at gratis konsultasjoner ved sykdom eller skade er en kundefordel som gjelder deg som kunde, og ikke en del av forsikringen. Det står også at tilbudet er «gratis, og uten begrensninger for kunder». Så jeg tolker det som at man kan hjelp med andre dyr enn bare de som er forsikret også, uten at jeg skal garantere dette.

Kan man få resepter hos Agria Vet Guide?

Veterinærene på Agria Vet Guide har ikke mulighet til å skrive ut eller fornye resepter, og dette må gjøres via en vanlig dyreklinikk.

Må man ha dyret tilgjengelig for å bruke Agria Vet Guide?

Som regel er det et krav om at dyret er tilgjengelig til konsultasjonstimen om du booker videokonsultasjon, spesielt hvis det er en fysisk skade eller et fysisk symptom som veterinæren bør se på. Om det er mer generelle skader kan det også være mulig å gjennomføre uten at dyret er fysisk til stede.

Hvorfor står det at konsultasjonen koster 149 / 249 kroner?

Hvis det står at konsultasjonen koster 149kr eller 249 kroner er det fordi du ikke har lagt til forsikringsnummeret fra Agria på profilen din for å endre prisen til gratis. Om du stusser over at det er billigere enn prisen nevnt i denne artikkelen kan det være fordi du er inne i kampanjeperioden frem til 31.08.21 hvor prisene for hverdager er 149 kr, og prisen for kveld/helg/helligdag er 249 kroner.

Merk at denne nettsiden ikke har noe samarbeid eller tilknytning til Agria utenom et normalt kundeforhold, men skriver kun om tjenesten som redaksjonelt materiell.

Legg igjen en kommentar