Beste kløv til hund (Best i test 2023)

Når man skal trene hunden til å bære kløv er det viktig å velge en kløv som fordeler vekten riktig, ikke gnager mot hundens hud, og som sitter som den skal. Det finnes mange ulike kløv på markedet, men det er langt ifra alle som er gode nok for hunden din!

Faktisk vil en dårlig kløv i verste fall kunne føre til skader på hundens rydd, skuldre eller bein, spesielt om den bærer tungt med en kløv som ikke fordeler vekten riktig.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på de beste kløvene til hund, så kan du begynne å trene hunden til å bære kløv uten å bekymre deg for at den får belastningsskader eller gnagsår.

Det er to ulike kløv som jeg regner for å være best i test; Seleverkstedet Togo og Non-stop Amundsen. Begge disse er knallgode kløv som sitter godt på hunden, men de har veldig ulikt design, så her kan du egentlig velge den du synes passer best til deg.

Jevnt over er den mest populære kløven Non-stop Amundsen. Denne har et veldig tydelig friluftsdesign, og passer inn til jakthunder og hunder som har friluftsinteresserte eiere. Selve kløven er knallgod, tåler utrolig mye, og har plass til mye innhold.

Seleverkstedet Togo Kløv
Seleverkstedet Togo Kløv.

Det er derimot ikke slik at Seleverkstedet Togo passer for alle og enhver. Noen elsker at den ser ut som en skikkelig tursekk, mens andre heller vil ha noe freshere noe. Nedenfor har jeg tatt med noen gode alternativ for deg som ønsker å kjøpe den beste kløven til hunden din!

Alle kløv i denne artikkelen er gode kløv som er utformet på en måte som jeg synes er god nok for hunden. Det finnes også nok av dårlige modeller, men de får ikke engang navnet sitt nevnt her.

PS. om du er ute etter mer informasjon om å bruke kløv på hund anbefaler jeg å lese artikkelen om å trene hunden til å bære kløv. Der har jeg allerede skrevet omfattende om hvordan du bruker kløv på hunden din.

Non-stop Amundsen: Beste kløv for høy aktivitet

Non-stop er et populært merke for hundeutstyr, og kløven deres Non-stop Amundsen er absolutt blant de beste kløvene på markedet. Denne ser jo raskt veldig annerledes ut sammenlignet med Seleverkstedet sitt, og er veldig populær blant aktive mennesker som vil ha hunden til å bære kløv uten at det ser ut som om den er på jakt.

Ellers er Amundsen en knallgod kløv som sitter godt på alle hunder med en vanlig form. Det er flere stropper for å stille inn kløvet til å sitte som det skal, og kløven gir riktig belastning hvor forlabbene tar største andelen av vekten slik det skal være.

Som med andre Non-stop-produkter er dette et produkt som tåler at hunden trekker mens den bruker det, så du trenger ikke å være redd for om hunden skal trekke mens den bærer kløv.

Non-stop Amundsen er vanntett og laget i et forsterket materiale som tåler mye belastning. Det kommer også med en gjennomsiktig lomme hvor du kan legge kart og lignende i, og bruke det uten at det blir vått. Hva er vel kjekkere enn å bruke hunden som «bord» for å lese kartet?

Selve designet er likt på Non-stop sine andre produkter, og det er jo sorte farger som dominerer. Mange elsker disse designene, men dessverre finnes den ikke i andre farger enn sort / grå for tiden.

3 kjappe fordeler med Non-stop Amundsen:

 1. Kløven er vanntett.
 2. Slitesterk som tåler å bli brukt år etter år.
 3. Kommer i størrelser fra XXS til XXL, så passer til de fleste hunder.
Non-Stop Amundsen Pack
Non-Stop Amundsen Pack kløv.

Ruffwear Palisades: Enkelt kløv med freshe farger

Ruffwear Palisades er et kløv som skiller seg godt ut fra de to andre på designet, og den freshe rødfargen passer kanskje bedre enn i byen enn det de to andre gjør. Dette et en god kløv som sitter godt på hunden og belaster vekten fra innholdet jevnt på hundens fremdel slik det skal.

En artig ting med Ruffwear Palisades er at det er to små vannflasker på 1 dl hver bygd inn i kløven. Disse kan fylles og tappes etter behov, og brukes for å sørge for at vekten er kliss lik på begge sider av kløven. Helt genialt!

Ruffwear Palisades
Ruffwear Palisades kløv.

En ulempe som må nevnes med Ruffwear Palisades sammenlignet med de to andre i testen er at den kun kommer i 3 ulike størrelser. De to andre har hele 7 og 8 ulike størrelser, så det kan være litt vanskeligere å finne den perfekte størrelsen for hunden din med Ruffwear sin kløv.

Jeg ser ofte at eiere med små hunder liker å bruke Ruffwear sine produkter, mens de med hunder på 30+ kg oftere trekker mot de andre produktene.

3 kjappe fordeler med Ruffwear Palisades:

 1. Følger med et håndtak hvor du kan løfte for å hjelpe hunden i krevende terreng.
 2. Kult design!
 3. Y-hals som gjør at hunden ikke belastes om den trekker.

Seleverkstedet Togo: Beste kløv for den frilufsinteresserte

Vi har jo allerede snakket litt om Seleverkstedet Togo, men igjen bør det nevnes at dette er kløven som av de fleste regnes som best i test. Her får du en knallgod kløv som sitter helt perfekt på hunden, og siden den kommer i hele 8 ulike størrelser er det mulig å få en som passer perfekt til din firbente venn.

Noe av det geniale med Togo er at den har skinn på sidene. Dette er mye mer slitesterkt når kløven blir dratt over busker og kratt enn det nylon er, så dette er en kløv som holder lenge! Det følger også med skinnolje som du kan pusse skinnet med for å øke levetiden til kløven.

Ulempene med Seleverkstedet Togo er at den er litt dyrere enn konkurrentene, og at den har et utseende som ikke faller like godt i smak hos alle og enhver. Jeg vet av erfaring at mange jegere og friluftsinteresserte mennesker digger den, mens mer urbane mennesker som vil ha hunden til å bære kløv i byen kanskje ikke er like begeistret.

3 kjappe fordeler med Seleverkstedet Togo:

 1. Ekstremt holdbart materiale.
 2. Romslig plass til alt du måtte trenge å bære.
 3. Små lommer i lokket for å ha småting du må finne raskt.
Seleverkstedet Togo Kløv

Denne artikkelen inneholder reklame for Zoo.no og Petster.

2 kommentarer om “Beste kløv til hund (Best i test 2023)”

 1. Hei. Eg står mellom Amundsen og Togo og for meg er det samme angående farga, men kva slags informasjon ellers kan du gje for att eg skal kunne velja mellom dei ?

  Svar

Legg igjen en kommentar