Hvordan finne hunders stamtavle digitalt

De fleste rasehunder kommer med stamtavle, og uten denne kan de ikke være registrert hos Norsk Kennel Klubb, brukes til utstilling, eller delta på andre aktiviteter i regi av NKK. Når man kjøper en rasevalp får man ofte med en fysisk kopi av stamtavlen slik at du kan se hvem som er foreldre, besteforeldre og oldeforeldre, og denne er det naturligvis mange som roter vekk i løpet av årene.

Det er heldigvis enkelt å finne stamtavlen til hunden sin digitalt, og alle hunder som er registret hos NKK har nå fått digitale stamtavler som hvem som helst kan få tilgang til.

Man kan søke opp stamtavlen til alle norskregistrerte hunder på hundedatabasen på Dogweb. Der klikker du «Søk i hundedatabasen» og skriver inn info om hunden. Du kan du skrive inn oppdretternavn på hunden, eller bare skrive inn kennelnavnet, så får du opp liste over alle hunder som er registrert på den kennelen. Klikk på de hunden du vil se stamtavlen til.

Shiba
Shiba. Foto publisert med tillatelse.

På denne siden får du opp informasjon om hunden, kontaktinformasjon til oppdretter, og stamtavlen. Ved å klikke deg videre kan du se på poeng fra utstillinger, offentlige prøvesvar på helsesjekker, se avkom eller se på søsken.

Du kan sjekke opp hvilke som helst hunder der, og det trenger ikke å være hunder du eier selv. Dette er et godt verktøy for å sjekke opp hundevalper du vurderer å kjøpe, og du kan få en god oversikt over hvordan det har gått med tidligere kull fra oppdretteren der. Om det er mange tidligere kull som har hatt hunder som har gjort det bra på utstilling vil det vises, og det samme gjelder dersom disse har vært populære å bruke videre i avl.

Legg igjen en kommentar