Om gult bånd eller gul sløyfe hos hund

Den gule sløyfen er en godt signalement en hundeeier kan gi ved å feste et gult bånd, en gul sløyfe eller noe lignende gult på halsbåndet eller selen til hunden sin. Dessverre er det ikke alle som vet hva det egentlig betyr når hunden har et gult bånd eller en gul sløyfe, men i denne artikkelen skal vi se nærmere på hva det betyr, hva du som hundeeier eller publikum må gjøre i situasjoner med hunder med gule bånd, og alt du trenger å vite om gule bånd på hunder.

Et gult bånd eller en gul sløyfe på en hund betyr enkelt nok at man skal holde avstand til hunden. Ikke gå nærme hunden, la hunden din helse på den, og ta ansvar for at du ikke stresser hunden med båndet. Det kan være mange grunner til at eieren bruker gul sløyfe på hunden, og det er også for din egen sikkerhet at du bør holde avstand.

Portrett av hvit gjeterhund.
Portrett av hvit gjeterhund. Foto publisert med tillatelse.

Ulike grunner til å bruke gul sløyfe på hunden sin

Det kan være mange grunner til at eiere velger å feste et gult bånd eller en gul sløyfe på hunden sin, og fellesnevneren for alle grunnene er at de ønsker at både folk og hunder ikke kommer for tett på. Noen vanlige grunner til å bruke gul sløyfe på hunder er ting som:

 • Hunden trener eller er under utdanning.
 • Hunden er syk.
 • Hunden har en skade som gjør den usikker.
 • Hunden er ikke mottagelig for å hilse på mennesker eller hunder.
 • Hunden er i arbeid (tjenestehund og lignende).
 • Hunden har løpetid.
 • Hunden kan være aggressiv mot andre.
 • Hunden blir redd ved møte med andre hunder eller mennesker.

Vis respekt for det gule båndet

Du vet aldri hvorfor en hund har på seg et gult bånd, og det er viktig at alle og enhver viser respekt for dette. Så hold god avstand til hunden, uansett om du går tur med egen hund eller ikke. Hunder med gule bånd bruker det av en grunn.

Spørsmål og svar om gult bånd på hunder

Hva slags gult bånd må man bruke?

Det er ingen standard for hva slags gult bånd eller gul sløyfe man må bruke, men en god start er å velge noe som er tydelig synlig fra avstand. Mange bruker knall gule skjerf som knytes godt fast i selen til hunden.

Vet de fleste hundeeiere hva det gule båndet betyr?

Dessverre er det altfor få hundeeiere som vet sikkert hva det gule båndet betyr, og hvordan de skal reagere på det. Man må derfor være klar over at noen sikkert ikke kommer til å respektere det selv om du har på et gult bånd eller en gul sløyfe på hunden din.

2 kommentarer om “Om gult bånd eller gul sløyfe hos hund”

 1. Denne artikkelen bær ligge på facebook slik at alle kan lese den. har selv en rottweilervalp som alle skal hilse på, slitsom til tider . Går valpe kurs og har fått beskjed at hundene ikke skal hilse på alle den ser. Nå skaffer jeg meg et gult halse bånd så får vi se om det hjelper.

  Svar

Legg igjen en kommentar