Slik kaster du hundeposer riktig

Alle hundeeiere bruker store mengder hundeposer, for som regel går det 2 – 3 stykker hver eneste dag. Over tid blir det velig mange hundeposer som må kastes i søpla, men hvordan skal man egentlig kildesortere hundeposene for at de skal bli sortert riktig?

Svaret er at alle hundeposer, både med og uten innhold, skal kastes i restavfallet. I noen ytterst få kommuner godtas det å kaste hundeposer i matavfallet, men da må du selv sjekke med det lokale renovasjonsselskapet. Noen ganger er det også egne krav til at man bruker biohundeposer hvis de skal kastes i matavfallet. Dersom du er usikker er det bedre å kaste hundeposen i restavfallet.

Det er med andre ord ikke så vanskelig å kaste hundeposene riktig. Sjekk om de kan kastes i matavfallet i kommunen du bor, og sleng de heller i restavfallet hvis du ikke er sikker. I de fleste kommuner skal også biohundeposer eller nedbrytbare hundeposer kastes i restavfallet.

Noen tenker at tomme hundeposer skal kastes i plastavfallet, men dette avfallet er i hovedsak ment for plastemballasje, og det er ingen automatikk i at hundeposene passer inn der. Også her har det vært litt ulike svar hos de ulike renovasjonsselskapene jeg spurte, så velg heller restavfallet med mindre du får beskjed om noe annet fra det lokale renovasjonsselskapet ditt.

Borzoi på tur
Husk å plukke opp selv om du er ute på tur i naturen. Foto: Nicklas Iversen / Dyreliv.no.

Ikke kast nedbrytbare- eller biohundeposer i naturen

Nedbrytbare hundeposer (som for eksempel de populære Canem bioposene) skal også kastes i restavfallet, og ikke i naturen. Det er overraskende mange som tror at disse bare kan kastes hvor som helst, men det er langt ifra tilfellet. Biohundeposer eller nedbrytbare hundeposer er betydelig bedre for miljøet, men de må fortsatt kastes i søpla. De inneholder litt plast, og dette kan bruke mange måneder eller år på å brytes ned, selv om det går betydelig raskere enn vanlige hundeposer.

Canem bioposer
Canem bioposer må ikke kastes i naturen!

Denne artikkelen inneholder reklame for PetXL.

Legg igjen en kommentar