Slik kaster du hundeposer riktig

Alle hundeeiere bruker store mengder hundeposer, for som regel går det 2 – 3 stykker hver eneste dag. Over tid blir det velig mange hundeposer som må kastes i søpla, men hvordan skal man egentlig kildesortere hundeposene for at de skal bli sortert riktig?

Svaret er at alle hundeposer, både med og uten innhold, skal kastes i restavfallet. I noen ytterst få kommuner godtas det å kaste hundeposer i matavfallet, men da må du selv sjekke med det lokale renovasjonsselskapet. Noen ganger er det også egne krav til at man bruker biohundeposer hvis de skal kastes i matavfallet. Dersom du er usikker er det bedre å kaste hundeposen i restavfallet.

Det er med andre ord ikke så vanskelig å kaste hundeposene riktig. Sjekk om de kan kastes i matavfallet i kommunen du bor, og sleng de heller i restavfallet hvis du ikke er sikker. I de fleste kommuner skal også biohundeposer eller nedbrytbare hundeposer kastes i restavfallet.

Noen tenker at tomme hundeposer skal kastes i plastavfallet, men dette avfallet er i hovedsak ment for plastemballasje, og det er ingen automatikk i at hundeposene passer inn der. Også her har det vært litt ulike svar hos de ulike renovasjonsselskapene jeg spurte, så velg heller restavfallet med mindre du får beskjed om noe annet fra det lokale renovasjonsselskapet ditt.

Borzoi på tur
Husk å plukke opp selv om du er ute på tur i naturen. Foto: Nicklas Iversen / Dyreliv.no.

Ikke kast nedbrytbare- eller biohundeposer i naturen

Nedbrytbare hundeposer (som for eksempel de populære bioposene) skal også kastes i restavfallet, og ikke i naturen. Det er overraskende mange som tror at disse bare kan kastes hvor som helst, men det er langt ifra tilfellet. Biohundeposer eller nedbrytbare hundeposer er betydelig bedre for miljøet, men de må fortsatt kastes i søpla. De inneholder litt plast, og dette kan bruke mange måneder eller år på å brytes ned, selv om det går betydelig raskere enn vanlige hundeposer.

Canem bioposer
Canem bioposer må ikke kastes i naturen selv om de regnes som bionedbrytbare!

Artikkelen inneholder reklame for Zoo.no. Hvis du kjøper produkter via lenkene på nettsiden vår får Dyreliv.no en provisjon på salget, men dette påvirker ikke prisen du som forbruker betaler for produktet.

6 kommentarer om “Slik kaster du hundeposer riktig”

  • Hei, Per.

   Det er teknisk sett ikke lov å kaste hundeposer i søppelkassen til noen andre. Så bruk din egen eller velg en offentlig en for å være på den sikre siden.

   De færreste bryr seg nok om du bruker søppelkassen deres, men alle nabolag har vel et par sinnatagger som hisser seg opp over slike ting.

   Mvh Nicklas

   Svar
 1. Under denne tittelen «Slik kaster du hundeposer riktig», hadde jeg forventninger fra «Dyreliv.no» om det aktuelle tema : Er det greit å kaste «hundeposen» i andres private avfallsdunker ?

  Svaret er NEI ! *)Private søppeldunker er private – og (eksempelvis) står undertegnedes kasser på sol – sida og rett utenfor soveroms-vinduene. For å unngå lukt sommerstid, vasker jeg den biologiske dunken med klorin og vann. «Bikkjefolk» kaster hundeposer overalt – i andres dunk for «rest-avfall» eller «biologisk avfall». Vennligst vis andre nødvendig respekt: Ta med posen hjem til egen dunk !
  *) Argumentasjonen fra hundeeiere om at «Bedre å kaste posen enn å la møkka ligge på bakken», er mildt sagt hårreisende (!)

  Svar
 2. Kaster du hunde posen i naturen eller i en busk i byen,så kan reven spise den og få plast i tarmsystemet som er farlig.
  Har selv gjort det 😔
  De fant ut i England at 70 prosent av by revene de behandlet,hadde plast etter hundeposer i tarmen..

  Svar

Legg igjen en kommentar