Om kloklipp av katt

Katter har klør som vokser hele livet, og dersom de blir for langt må de klippes kortere. Dersom du har en utekatt er det svært lite sannsynlig at du trenger å klippe klørne dens, men innekatter må noen ganger få en liten kloklipp for å holde klørne korte nok.

Det er heller ikke alle innekatter som trenger kloklipp, og hvis du har gitt kattene god tilgang til klorestativ eller klorepinner hvor de kan kvesse klørne klarer de ofte å holde klørne ved like helt selv.

Du merker om katten trenger en kloklipp hvis klørne er så lange at den sliter med å trekke de helt inn.

Selve kloklippen av en katt foregår ved at du holder poten rolig fast med én hånd, og presser forsiktig på oversiden av poten slik at klørne trekker seg ut. Klipp med en god klotang, og vær forsiktig med å ta for mye. Ta heller litt for lite enn litt for mye. Gi katten en godbit når den er flink og du klipper, og gjenta det på begge forlabbene.

Det er normalt sett ikke nødvendig å klippe baklabbene til innekatter, men igjen finnes det unntak.

Klorestativ til katt
Klorestativ til katt. Foto publisert med tillatelse.

Det kan være vanskelig å få katten til å godta en kloklipp

Det kan være veldig vanskelig å få katten din til å sitte rolig og godta at du klipper klørne dens. Det beste trikset for å få katten til å godta kloklippen er å ta det når den er trøtt, gjerne når den sover eller halvsover på fanget ditt. Med litt flaks kan du rekke flere klør før den oppdager hva som skjer.

Når du får klipt en klo er det bare å belønne katten med godbit og rose den, omtrent som når man trener hunder. Dette fungerer faktisk med katten også, og kan over tid gjøre kloklippen mye enklere.

Slik kan du forhindre lange klør hos katter

Det er jevnt over enklere å forhindre at katten får lange klør enn det er å klippe klørne dens. Utekatter får som regel kvesset klørne sine helt av seg selv, men innekatter må ha et sted de kan kvesse klørne for å få slipt dem selv.

Den enkleste måten å sørge for at katten ikke får for lange klør på er ved å ha et klorestativ. Dette kan være så enkelt som et lite klorebrett, eller et skikkelig klatrestativ med innebygde steder hvor katten kan kvesse klørne sine.

I klorestativene er det de områdene som ser ut som hyssing som er surret rundt pinnen som er for å kvesse klørne. Så godt som alle klatrestativ har flere steder hvor katten har dette, men hvis du ikke har det bør du kjøpe et eget klorestativ som på bildet øverste i artikkelen.

Caribean Love kloremøbel
Caribbean Love kloremøbel.

Artikkelen inneholder reklame for Zoo.no. Hvis du kjøper produkter via lenkene på nettsiden vår får Dyreliv.no en provisjon på salget, men dette påvirker ikke prisen du som forbruker betaler for produktet.

Legg igjen en kommentar