Slik sjekker du om asfalten er for varm for hunden

På varme sommerdager kan asfalten bli skikkelig varm, og vi mennesker med sko på merker jo ikke hvor intens varm denne kan bli. Det gjør derimot hundene våre, og det har vært mange eksempler på hunder som har skadet potene sine ved å gå tur på for varm asfalt.

Om asfalten er for varm for hunden kan den i verste fall brenne vekk huden under potene, få sterk forbrenning, og få store blemmer under potene. Det virker som en blanding av vannblemmer og brannsår. Dette kan være svært smertefullt for hunden, og noe man som dyreeier er ansvarlig for å unngå.

Det er heldigvis enkelt å sjekke om asfalten er for varm for hunden. Bare legg hånden din med baksiden ned mot asfalten i syv sekunder. Om det er for varmt til at du klarer det eller veldig ubehagelig er asfalten for varm til at hunden kan gå tur på den.

Om du er usikker på om du synes asfalten er for varm eller ikke bør du heller droppe det enn å ta sjansen. Hvis det er så varmt at asfalten nesten er for varm for hunden er det kanskje ikke den beste tiden for en tur, så ta heller en ekstra lang tur på kveldinga når sola har begynt å gå ned.

Les også: Slik håndterer du om hunden får heteslag!

Husk at asfalten kan varmes opp raskt

Det er også verdt å merke seg at det ikke nødvendigvis er nok med syvsekundersregelen før man går på tur. Hvis du begynner turen på formiddagen og går en times tid kan asfalten bli betydelig varmere i løpet av turen.

Ta derfor sjekken ganske jevnlig de dagene sola varmer som mest, og vær spesielt oppmerksom hvis du går fra gammel og lys asfalt til en nylagt og mørkere asfalt. Jo mørkere asfalten er, jo mer varme vil den absorbere, og jo varmere blir den.

Oppsøk dyrlege om hundens poter blir skadet av for varm asfalt

Hvis uhellet først skulle være ute og hunden går på for varm asfalt kan det bli veldig smertefullt for den. Her bør man kontakte veterinær med det samme. Som oftest behandler slike brannskader på potene ved å kombinere smertestillende behandling og bandasjering av potene i en periode.

Skader forårsaket av for varm asfalt fører sjeldent til permanente skader for hunden, men det er en veldig smertefull opplevelse som den kommer til å kjenne godt. Det er derfor bedre å være på den sikre siden enn å ta sjansen.

Legg igjen en kommentar