AniCura AniPlan: Er tjenesten verdt pengene?

Den kjente veterinærkjeden AniCura har en egen helseplan som de kaller for AniPlan. Dette er en valgfri tjeneste som fokuserer på å forebygge helseproblemer for hunder og katter, og fungerer som en abonnementsløsning hvor man betaler en månedlig sum for at hunden eller katten din får være med på tjenesten.

I korte trekk gir AniPlan bais gratis årlig helsesjekk med vaksine, årlig tannsjekk, ubegrenset med resepter, kloklipp og ubegrenset bruk av konsultasjoner i AniCura-appen for 149kr / mnd for hund og 105kr / mnd for katt. Om du bruker AniCura-appen ofte eller trenger hjelp til kloklipp kan det lønne seg, men neppe for alle andre.

Den korte oppsummeringen er altså at det lønner seg hvis man har nytte av å bruke AniCura-appen for å få korte konsultasjoner ved hjelp av videochat med en veterinær. Dersom du allerede har forsikringen hunden eller katten har du trolig tilgang til FirstVet eller Agria-appen som også gir det samme som AniCura-appen, og i disse tilfellene blir det litt smør på flesk med både forsikring og AniCura sin AniPlan.

Les også: Test av AniCura-appen.

Det er også viktig å være klar over at AniCura AniPlan ikke er en forsikring. Hvis dyret blir sykt har det ingenting med denne tjenesten å gjøre, så det anbefales å ha en forsikring ved siden av denne tjenesten.

Dette er inkludert i AniCura AniPlan

I veldig korte trekk får man en årlig helsekontroll med vaksine og tannsjekk når man kjøper basisutgaven av AniCura sin AniPlan. Den inkluderer også ubegrenset mengde med konsultasjoner i AniCura-appen, og er derfor kjekk for de som ønsker å ha digitale veterinærkonsultasjoner når de er bekymret for hunden sin. I tillegg betaler man ikke ekstra for å få utskrevet resepter til dyret ditt, og får gratis kloklipp av hund.

Les også: Slik fungerer en digital veterinærkonsultasjon.

Det finnes AniCura AniPlan til både hund og katt, og det er litt dyrere med hundeutgaven enn katteutgaven av abonnementet.

Skjermbilde fra samtale i AniCura-appen
Slik ser AniCura-appen ut i bruk.

I tillegg til basisutgaven av AniPlan finnes det såkalte Pluss-abonnement man kan velge. Disse koster litt over det dobbelte, og gir litt ekstra fordeler. Her er det blant annet snakk om å få én gratis blodprøve, urinprøve samt en gratis veterinærkonsultasjon i året. For en full oversikt over hva de ulike abonnementene inkluderer, se på tabellen nedenfor.

Hvilken AniCura AniPlan bør man velge?

AniPlan basis hundAniPlan Pluss hundAniPlan basis kattAniPlan Pluss katt
Årlig helsekontroll✔️✔️✔️✔️
Vaksine✔️✔️✔️✔️
Årlig tannsjekk✔️✔️✔️✔️
Kloklipp✔️✔️
Resepter✔️✔️✔️✔️
Konsultasjoner i AniCura-appen✔️✔️✔️✔️
Gratis veterinærkonsultasjon (1 gang årlig)✔️ –✔️
Blodprøve✔️✔️
Urinprøve✔️✔️
SDMA-prøve✔️
Direkteoppgjør ved bruk av forsikring✔️✔️✔️✔️
Rabatt med kastrering / sterilisering10 %10 %
Rabatt på dyreforsikring hos Gjensidige10 % rabatt15 % rabatt10 % rabatt15 % rabatt
Rabatt på attestering ormekur30 %30 %
Rabatt på tannrens10 %10 %10 %10 %
Rabtt på AD/HD-røntgen10 %
Pris149kr / mnd329kr / mnd105kr / mnd329kr / mnd
Oversikt over hva som er inkludert i AniCura AniPlan.

Hvem bør velge AniCura AniPlan?

Målet med AniCura sin AniPlan er ifølge dem selv å forebygge helseskader hos hund og katt, og mener at denne løsningen er god for å oppnå dette. Min tanke er at disse pakkene er best for de som kommer til å benytte seg av tilbudet om å bruke AniCura-appen gratis, for da kan du når som helst få videochat med en veterinær når du trenger det uten å måtte betale for det.

Personlig har jeg ikke følt at AniPlan har vært «verdt det» for noen av dyrene mine, da den årlige helsesjekken med tannsjekk og vaksiner er mye billigere enn et abonnement i 12 måneder, mens kloklippen blir gjort her hjemme. Jeg har også forsikret alle dyrene mine slik at jeg har tilgang til veterinærhjelp over videochat via forsikringen, så for meg blir AniCura-appen helt unødvendig. Så totalt sett mener jeg at det ikke lønne seg for mitt tilfelle, men det er selvfølgelig mulig at det lønner seg for andre.

Forfatteren av artikkelen har ingen tilknytning til AniCura utenom å ha være kunde der privat. Merk at priser og hva som er inkludert i de ulike pakkene kan endre seg over tid, så sjekk opp dette med AniCura direkte før du tar en avgjørelse på å bli medlem.

Legg igjen en kommentar