Test: Digital konsultasjon for resept for flåttmiddel med AniCura-appen

Veterinærkjeden AniCura har begynt med tilbud om digitale veteinærkonsultasjoner hvor man kan få en samtale med veterinær over telefon og videochat. Dette er kjekt til de situasjonene hvor man er litt usikker på om hunden egentlig trenger å dra til veterinær, eller veterinæren er stengt for kvelden, men man likevel ønsker en medisinsk og profesjonell vurdering.

En annen ting man kan gjøre med disse appene er å bestille flåttmiddel. Det er riktignok sterke begrensninger på hvilke preparater veterinærene kan skrive ut over appene, men flåttmiddel er en av de godkjent.

Jeg trengte flåttmiddel til den ene hunden min, og siden jeg ikke har behov for å besøke veterinær av andre grunner på en stund var dette en gyllen sjanse til å teste ut den digitale konsultasjonen med AniCura-appen.

Merk at jeg gjennomførte konsultasjonen som privatperson som trengte resept til hunden min. Dette er derfor ikke en test hvor jeg har hatt som mål å teste ut noe for å gjøre det, men heller en beretning av min erfaring med å bruke tjenesten som en privatperson.

AniCura sin logo

Min erfaring med å bestille resept for flåttmiddel til hund hos AniCura sin digitale veterinærapp

Det første jeg gjorde var selvsagt å laste ned appen. Når den var klar måtte jeg opprette en brukerkonto ved å bruke BankID. Dette systemet tok lang tid og stoppet opp et par ganger, så jeg måtte restarte appen 2-3 ganger før jeg fikk laget en brukerkonto, men det fungerte til slutt.

Når jeg fikk logget inn måtte jeg registrere informasjon om hunden min. Dette inkluderte fødselsdato, rase og kjønn.

Med dette på plass kunne jeg bruke selve appen, og valgte funksjonen som heter «Resept». Når man åpner denne kommer det en slags chatrobot som heter Annie opp, og stiller deg noen spørsmål. Disse svarer man på, så får veterinæren all informasjonen som trengs før selve samtalen.

Noen av tingene du blir spurt om i løpet av denne chatten med veterinærroboten er hundens vekt, adressen din, og adresse og telefonnummer til det apoteket du vil hente flåttmiddelresepten hos. Dette er fordi det ikke finnes noen digital løsning for resepter hos dyr slik det gjør hos oss mennesker.

Under denne chatten blir det også litt «mas» om fordelsprogrammet AniPlan, men det kan man selvsagt velge å takke nei til å bli medlem av.

Skjermbilde fra samtale i AniCura-appen
Skjermbilde fra samtale i AniCura-appen.

Når all informasjonen var skrevet inn i chatten ble jeg plassert i en kø. Jeg fikk beskjed om at det var 2 stykker før meg i køen og ville ta rundt 5 minutter før jeg fikk time, men det tok ikke mer enn et minutt eller to før veterinæren sendte første melding.

Her var det en kort introduksjon, så fikk jeg beskjed om at jeg ville bli oppringt via appen straks. Merk at de ringer via selve appen, ikke til telefonnummeret ditt, så du må holde appen åpen og svare anropet inne i appen.

Selve samtalen med veterinæren tok rundt 6 minutter. Jeg fikk litt informasjon om de ulike typene flåttmiddel som finnes, og stilte noen oppfølgingsspørsmål rundt dette. Jeg følte ikke at veterinæren hadde spesielt dårlig tid, men det hele preges av at det går ganske raskt.

Mot slutten av samtalen måtte jeg slå på kameraet på mobilen for å fysisk vise frem hunden, da jeg forstod det som at de ikke kunne skrive ut resept uten å se hunden. Så man må ha hunden eller katten tilgjengelig under konsultasjonen.

Når alt var over ble resepten sendt med faks til mitt lokale apotek, og jeg fikk en bekreftelse i appen om at den var mottatt der. Da var det bare å hente den på apoteket.

Betalingen foregår ved at man får sendt en faktura til e-posten man registrerer seg med, og betaler denne akkurat som en helt vanlig faktura. I tillegg må man jo betale for selve flåttmiddelen på apoteket.

Prisen for konsultasjonen og resepten med AniCura-appen er bare 180 kroner, så det er betydelig billigere enn å gjøre det på en fysisk dyreklinikk.

PS. denne fremgangsmåten fungerer også for deg som vil ha flåttmiddel til katt.

Totalvurdering av å bestille flåttmiddel med AniCura-appen

Totalt sett er opplevelsen med å bestille resept for flåttmiddel med AniCura-appen god. Det går raskt, det er billig, og veterinæren jeg snakket med var hyggelig og hjelpsom. Det føles absolutt ut som et veldig godt alternativ til å betale 600+ kroner for en normal veterinærkonsultasjon hos den lokale dyreklinikken.

Jeg ser i alle fall ikke noen grunn til å gå tilbake til vanlig dyreklinikker for flåttmiddelresept i fremtiden. Det kan derimot tenkes at appen ikke er like attraktiv for de som synes det er litt krevende med teknologi, eller rett og slett ønsker å fysisk møte dyrlegen når man skal diskutere ulike løsninger.

Om du allerede har en type flåttmiddel du bruker på hunden din og ikke har all verdens med spørsmål eller behov for informasjon er AniCura-appen absolutt å anbefale. Da går nok samtalen veldig raskt og smidig, så har du resepten klar i løpet av noen minutter.

Testen ble gjennomført i juni 2021. Jeg/Dyreliv.no har ingen samarbeid med AniCura foruten et normalt kundeforhold.

Legg igjen en kommentar