Hundeparker i Grenland

Det er mange fordeler med å la hundene få lufte seg i en hundepark. Der kan de løpe fritt uten bånd, og hilse på og leke med veldig mange andre hunder. Dette er jo en supergod måte å sosialisere hunden sin på!

I Grenland (Skien og Porsgrunn) er det et godt utvalg av hundeparker, og nedenfor er litt informasjon om de ulike parkene.

Les også: Alt du må vite før første besøk til en hundepark.

Hundeparkene på Gulset, Klyve, Gjemsø og i Bamble

Hundeparkene på Gulset, Klyve, Gjemsø og i Bamble er hundeparker hvor du kan komme og gå som du vil, døgnet rundt. Parkene er driftet av en frivillig organisasjon hvor man kan bli medlem (250 kroner per år), men alle kan bruke parken uavhengig av om de er medlem eller ikke.

Alle hunderaser er velkomne, men som med alle andre hundeparker er det selvsagt krav til hvordan både eier og hund skal oppføre seg for at parkene kan brukes. Blant annet er det ikke lov å kaste leker eller pinner, ta med tisper som har løpetid, gi godbiter og lignende regler. Disse er festet på utsiden av parkene.

Mer informasjon om hundeparkene på Gulset, Gjemsø , Klyve og i Bamble finner du på Facebook-siden «Hundeparkene i Telemark«.

Disse tre hundeparkene var tidligere eid av kommunen, men da kommunen besluttet å stoppe støtten ble det opprettet en frivillig organisasjon som holder de fine på dugnad. Så det er veldig fint om man betaler for medlemskap hvis man bruker parkene!

Hundeparken på Gulset

Hundeparken på Gulset ligger like ved siden av parkeringsplassen mot inngangen til Åltjern. Man kan komme dit ved å ta avkjørselen ved svømmehallen, og ta først sving til høyere med en gang man tar av mot svømmehallen. Parker gjerne på fellesparkeringen for turområdet, og gå retningen som har bilvei, og ikke turstien mot Åltjern.

Gapahuken i hundeparken på Gulset
Gapahuken i hundeparken på Gulset. Foto: Nicklas Iversen / Dyreliv.no.

Hundeparken på Klyve

Hundeparken på Klyve ligger rett ved siden av Coop Extra, like i nærheten av Kongerød ungdomsskole.

Hundeparken på Gjemsø

Hundeparken på Gjemsø ligger rett ved Gjemsø Kirke, og på en måte mellom kirken og gamle Klosterskogen videregående skole.

På Google Street View nedenfor ser du hundeparken på Gjemsø med den gamle skolen i bakgrunnen. Klikk på «View on Google Maps» for å få oversiktskart for området og veibeskrivelse.

Hundeparken i Bamble

Hundeparken i Bamble var tidligere driftet av Bamble Hundeklubb, men ble overført til foreningen Hundeparkene i Telemark. Den ble fikset opp skikkelig takke være frivillig innsats i 2021, og er i dag åpen for publikum igjen.

På kartet nedenfor ser du hvor hundeparken ligger. Jeg fikk ikke opprettet et interaktivt kart dit, men det skal være relativt enkelt å se hundeparken når du er unne på riktig vei.

Kart til Bamble Hundepark
Kart som viser beliggenheten til Bamble Hundepark.

Sletta Hundepark

Sletta Hundeklubb har en egen hundepark for medlemmene sine, og ligger sentralt til i Porsgrunn, ikke så langt fra Hærøya. For å bruke hundeparken må man bli medlem av klubben, noe som per 2021 koster 300 kroner per år.

På Sletta hundepark er det flere områder, med en fellessone, en minisone for små hunder, og en treningssone. På fellessonen kan man lufte alle hunder etter ønske, mens minisonen gir fortrinnsrett til små hunderaser, og treningssonen gir fortrinnsrett til de som skal trene med hunden sin.

Grenland Myndeklubb

På Gulset i Skien finnes også Grenland Myndeklubb som har sin egen hundepark for medlemmer. Her må man ha mynder for å bruke parken, så alle myndefrelste som ønsker å la hundene løpe fritt med andre mynder kan melde seg inn her for å bruke hundeparken.

På bildet under er inngangspartiet til Grenland Myndeklubb. For retningsbeskrivelse er det like greit å følge den til Gulset Hundepark, så ligger denne gjerde-i-gjerde med den.

6 kommentarer om “Hundeparker i Grenland”

 1. Tusen takk for at du deler informasjon om våre parker 🙂 Hundeparkene i Telemark har også overtatt parken i Bamble etter Bamble Hundeklubb. De ville heller satse på rendyrking av «hundeklubb» aktiviteter.

  Svar
  • Hei, Knut Georg.

   Bare hyggelig det. Det er jo veldig fine hundeparker, så de deler jeg gjerne informasjon om her på sidene 🙂

   Jeg kan få oppdatert artikkelen for å inkludere hundeparken i Bamble. Den hadde jeg ikke fått med meg at fantes.

   Mvh Nicklas fra Dyreliv.no.

   Svar
  • Hei, Ole Bernt.

   Takk for det!

   Hvis dere har lyst til å ha et bilde av hundeparken deres i artikkelen kan du bare sende et til med på e-post, så kan jeg oppdatere artikkelen med det 🙂

   Mvh Nicklas fra Dyreliv.no.

   Svar
 2. Prøver å finne Grenland Myndeklubb på nettet, men ingen resultat
  Tenkte jeg skulle melde meg inn da vi har kjøpt oss en Wippetvalp og vil etter hvert trenge en plass der den kunne få løpe fritt under trygge rammer

  Mvh Tom

  Svar
  • Hei, Tom.

   Grenland Myndeklubb har ikke noe Facebook-sider eller nettsider så vidt jeg vet, så den beste måten å komme i kontakt med dem på er ved å være i hundeparken på Gulset. Der pleier det veldig ofte å være noen fra myndeklubben.

   Mvh Nicklas fra Dyreliv.no.

   Svar

Legg igjen en kommentar