Hundeparken på Gulset

Hundeparken på Gulset er et inngjerdet friområde for hund som ligger på vestre Gulset i Skien kommune. Det er en frivillig organisasjon som eier selve hundeparken, men de er åpen for alle helt gratis uansett om man er medlem eller ikke.

Det er en relativt populær hundepark, og det pleier ofte å være en del mennesker og hunder der. Det er stort sett mest folk og hunder der på formiddagen rundt klokka 12, og på tidlig ettermiddag etter at folk er ferdig på jobb.

Det er ingen faste tider for når man skal komme, og parken er åpen for både store og små hunder døgnet rundt.

Inngangspartiet til hundeparken på Gulset
Inngangspartiet til hundeparken på Gulset. Foto: Nicklas Iversen / Dyreliv.no.

Hundeparken på Gulset er fullstendig inngjerdet, og man kan derfor la hunden løpe fritt der uten å bekymre seg for at den skal stikke av. Det er flere benker rundt om i parken, og en gapahuk man kan sitte under de dagene det regner.

Les også: Oversikt over alle hundeparkene i Grenland.

Gapahuken i hundeparken på Gulset
Gapahuken i hundeparken på Gulset. Foto: Nicklas Iversen / Dyreliv.no.

Det er gode parkeringsmuligheter. Det er noen få parkeringsplasser rett utenfor inngangen til parken, men om det er fullt der kan man parkere på parkeringsplassen for rekreasjonsområdet Åletjern. Dette er bare ca. 30 meter fra inngangen til parken, så det er ikke lange svippen unna. Her er det stort sett alltid veldig mange ledige parkeringsplasser, selv om man kan risikere at det blir fullt i helgene på sommeren ettersom Åletjern er et veldig populære rekreasjonsområde.

Hundeparken på Gulset
Hundeparken på Gulset. Foto: Nicklas Iversen / Dyreliv.no.

Hundeparken på Gulset har store, åpne områder hvor hundene kan løpe og leke, og har skygge fra store trær til de varme dagene. Det står vannskåler rundt om i parken, men det kan være lurt å ta med egen vann for å være sikker på at de får drikke når de er der, for du vet jo aldri om noen andre har tatt det med eller ikke.

Som sagt kan alle bruke parken, men om man er der jevnlig er det kjekt å melde seg inn i foreningen. Dette koster 250 kroner per år, og gir det mulighet til å være med å påvirke hvordan parken skal utvikles videre.

For noen få år siden var hundeparken på Gulset eid av Skien kommune, men da de sluttet med driften ble det opprettet en frivillig organisasjon som har forvaltet parken siden.

Les også: Slik er det å besøke en hundepark.

Hundeparken på Gulset
Hundeparken på Gulset. Foto: Nicklas Iversen / Dyreliv.no.

Inne i hundeparken er det både bæsjeposer og utstyr til å plukke dette tilgjengelig, og det er krav om at alle plukker opp etter hundene sine.

Det er visse ordensregler som alle må overholde når de er i hundeparken. Disse finner man ved inngangen til parken, men noen av de viktigste er:

  • Det er ikke lov med hunder som angriper andre hunder eller mennesker utover normal hundeatferd.
  • Man må ta av seletøyet til hundene.
  • Hundene skal være friske og vaksinerte.
  • Tisper med løpetid får ikke bruke parken.
  • Man må plukke opp egne hunders ekskrementer.
  • Det er ikke lov med godbiter til hund.
  • Det er ikke lov med mat til mennesker.
  • Det er ikke lov med leker eller pinnekasting med mindre du er helt alene i parken.
Hundeparken på Gulset
Det er hundeposer og utstyr til å plukke møkk etter hunden din tilgjengelig. Foto: Nicklas Iversen / Dyreliv.no.

Slik kommer du deg til hundeparken på Gulset

For å komme seg til hundeparken på Gulset kjører du rundt Gulsetringen helt til du kommer til svømmehallen. Ta avkjørselen mot svømmehallen, men ta til venstre bare noen få meter etter avkjørselen. Det er skiltet mot Åletjern.

Kjør videre i omtrent 5 minutter frem til du kommer til parkeringsplassen. Du kan enten parkere her og gå videre langs veien i omtrent 30 sekunder, eller kjøre videre for å parkere rett utenfor hundeparken.

Nedenfor er Google Maps med hundeparken satt som destinasjon.

Like ved siden av ligger også Grenland Myndeklubb hvor alle med mynder kan bli medlem av. Her må man ha medlemskap før man kan bruke myndeklubben sin nabohundepark.

Legg igjen en kommentar