Dette inneholder valpepakker fra oppdrettere

Når man kjøper hund fra en hundeoppdretter pleier det stort sett alltid å følge med en valpepakke. Denne inneholder nødvendige papirer for hunden, i tillegg til en del nyttig utstyr. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva valpepakker pleier å inneholde, og hva du kan forvente å få med når du kjøper en hund fra oppdretter.

Det skal sies at hver enkelt oppdretter selv lager sin egen valpepakke, så informasjonen her inneholder bare hva disse valpepakkene ofte pleier å inneholde. Det er noen ting som er veldig vanlig, mens andre ting er sjeldnere å se i valpepakken.

Hva får du med i valpepakken sammen med den lille labradorvalpen mon tro? Foto publisert med tillatelse.

Dette inneholder vanligvis valpepakker:

 • Alt av nødvendige papirer og dokumenter for hunden. Disse papirene inkluderer typisk ting som vaksinekort, stamtavle, eierskapsbevis, informasjon fra NKK om hunden, mikrochip-papirer og lignende.
 • Valpefôr som holder lenge nok til en overgangsperiode. Det er store variasjoner i hvor mye fôr hver enkelt oppdretter sender med. Noen gir kun for en ukes tid, mens andre sender med store sekker på 15 kg.
 • Halsbånd og kobbel. Det er ganske vanlig at det følger med både halsbånd og kobbel slik at du får med deg hunden hjem. Ofte er det dårlig kvalitet på disse, så det er ikke nødvendigvis noe du kommer til å bruke i lang tid, selv om de ofte fungerer OK på valper.
 • Leker. Noen valpepakker inkluderer en leke eller to.
 • Tyggebein og godbiter. Noen oppdrettere sender med noen tyggebein, godbiter og lignende til valpen.
 • Informasjon om rasen eller generelt om hundehold. Det er ganske vanlig at oppdretter printer ut informasjon de mener er viktig om rasen, så kan man selv velge om man ønsker å bruke tid på å lese denne informasjonen eller ikke.
 • Informasjon om forsikring. Veldig ofte pleier forsikringsselskap å inngå avtaler med oppdrettere, og sende med litt småtterier som de kan gi til valpekjøpere. Dette inkluderer da selvsagt også informasjon om forsikringen.
 • Teppe eller fille som gjerne har vært brukt av mor. Det er veldig vanlig at oppdrettere sender med et lite teppe eller en fille som har vært brukt av mor og resten av kullet i en periode. Dette er fint å sende med siden det inneholder lukter valpen er kjent med.
 • Børste. Noen valpepakker har også med en børste til hunden, men dette gjelder selvsagt da først og fremst raser som krever mye eller spesielt pelsstell.
 • Mat- og drikkeskåler. Noen ganger ser man at oppdrettere sender med mat- og drikkeskåler til valpen i valpepakken.
 • Bæsjeposer. Veldig greit å få med en pakke når man kjøper valpen, sånn i tilfelle man glemte å pakke det med seg da man reiste for å hente den.
 • Andre ting som oppdretteren synes er kjekt at du har. Det er jo opp til hver oppdretter, så hvis de synes det er lurt å sende med informasjon om valpetrening og sosialisering så kan de gjøre det.

Som nevnt ovenfor er det ikke vanlig å få med absolutt alle disse tingene. Det du typisk kan forvente å få med i en minimalistisk valpepakke er papirer / dokumentasjon og overgangsfôr. Dette er jo egentlig alt man trenger å få med når man kjøper valpen, og alt det andre er jo kjekt å få med, men heller ikke nødvendig på noen måte.

Les også: Stor utstyrsliste med alt du trenger til en ny valp.

Du får nok ikke så mange tyggeleker med i valpepakken, men kanskje får du med et par stykker? Foto publisert med tillatelse.

Les også: Slik får du tak i rasevalp.

Er du usikker på hva du skal kjøpe? Spør oppdretteren hva som er i valpepakken

Det kan jo være litt dumt å kjøpt inn ekstra av ting som uansett følger med i valpepakken. Ofte må man jo bytte ut valpeutstyret ganske raskt uansett, så det kan være like greit å bruke halsbåndet og kobbelet fra valpepakken frem til hunden blir stor nok til å trenge nytt utstyr.

Siden det er så stor variasjon i hva oppdrettere har med i valpepakken anbefaler vi rett og slett å spørre om innholdet i valpepakken før man kjøper inn utstyr til valpen. Så slipper man å sitte med et sett med utstyr som bare ligger og samler støv i en skuff et sted.

Dersom du ikke har snakker med oppdretter om valpepakke på forhånd anbefaler vi at du tar med halsbånd, kobbel og bæsjeposer når du drar for å hente valpen.

Oppdrettere får ofte ting til valpepakker fra produsenter

Både fôrprodusenter, forsikringsselskap og andre aktører pleier å tilby oppdrettere gratis ting til valpepakken i bytte mot at man gir med litt informasjon i samme slengen. Dette er jo en vinn-vinn-situasjon for både oppdretter, kjøper og dette selskapet, for her får man litt gratis ting som kan være nyttig i bytte mot litt reklame.

Dersom du er en hundeoppdretter som ønsker å få ting til valpepakkene er det bare å ta kontakt med ulike aktører for å forhøre seg om rutinene deres rundt å gi bort ting til valpepakker.

Som regel er disse valpepakkene enten gratis eller veldig billige for oppdretterne. Her er jo målet med valpepakken at firmaet som gir ut dette utstyret skal få reklamert produktene sine til nye valpekjørere, så man betaler langt ifra full pris i alle fall. Som ny valpeeier kan man jo da prøve produktene helt gratis, og hvis man liker de kan det godt være at denne produsenten har fått seg en kunde som handler regelmessig fra dem i mange år fremover.

2 kommentarer om “Dette inneholder valpepakker fra oppdrettere”

 1. Venter valper rundt 17.mai, så var kjekt å lese om hva vi bør sende med valpekjøperne.

  Svar

Legg igjen en kommentar