Hvordan få hunden til å kaste opp ved forgiftninger

Det finnes mange ulike ting som er helt normalt å ha i hjemmet sitt, men som er svært giftig om hunden spiser det. Ting som rottegift, legemidler som Paracet, sjokolade, druer eller tyggis kan være nok til å drepe en hund som spiser det, så forgiftning er farlige greier.

Det er noen som mener at man bør få hunden til å kaste opp hvis hunden har spist noe giftig og man er langt ifra veterinær, men hvordan er det egentlig med dette?

Som hundeeier bør du aldri prøve å få hunden din til å kaste opp, for i de fleste tilfeller kan dette føre til mer skade enn nytte. Med mindre du har telefonkontakt med en veterinær som instruerer deg i å få hunden til å kaste opp, skal du ikke gjøre det. Noen råder hundeeiere til å gi hunder salt for å få dem til å kaste opp, men sannheten er at det er veldig lav terskel for at hunder får saltforgiftning som også kan være skadelig for hunden.

Dersom hunden spiser noe som er på nei-listen bør du ringe eller ta en videochat med en veterinær. Da kan man få veiledning for hva du bør gjøre med akkurat din hund i den situasjonen fra kvalifisert helsepersonell. Som oftest anbefaler de å reise til nærmeste dyreklinikk for å la hunden observeres, og eventuelt få størrebehandling som intravenøs væske.

Golden retriever hos veterinær
Forgiftning kan være alvorlige saker som ofte må behandles av veterinær. Foto publisert med tillatelse.

Og for å svare på spørsmålet om hvordan man kan fremprovosere oppkast hos hunder så finnes det ikke noe godt svar. Saltmetoden er jevnt over ikke god nok, og det er ingen andre ting folk har liggende i hjemmet sitt som kan fungere som brekkmiddel for hunder. Så det beste tipset er å ta den med til veterinær.

Legg igjen en kommentar