8 julegavetips til hunden

Det blir bare mer og mer vanlig å gi julegaver til dyrene sine, og det er jo klart at også hundene i huset skal få noen julegaver på julaften. En julegave til hunden kan være mer enn bare noe nytt og moro for den, for om du gir hunden din noe nytt og spennende på julaften kan du ta oppmerksomheten dens vekk fra alt stresset som skjer på julaften slik at hunden holder seg rolig.

I denne artikkelen har jeg samlet sammen noen gode forslag til julegaver du kan gi til hunden din, enten du er ute etter noen skikkelige godbiter, unike hundeleker eller noe helt annet.

Hund foran juletreet
Hund foran juletreet. Foto publisert med tillatelse.

1) Slikkematte

Snusematter er geniale! Ikke bare synes hunden det er supergøy å lete etter mat eller godbiter i snusematta, men den er også veldig god for å drive mental aktivisering av hunden. Her må den bruke både hodet og sansene sine for å få tak i maten, og for mange hunder trengs det mye konsentrasjon for å finne all maten. Da får hunden brukt seg i normale måltidssituasjoner, og du får en mer avslappet og harmonisk hund.

Snusematte til hund
Snusematte til hund.

2) Poker box

En Poker Box er nok en leke ment for å få hunden til å bruke hodet sitt, men denne er litt mer avansert, og passer nok best for gjeterhunder og andre litt smarte hunderaser. Med en Poker Box må hunden bruke ulike teknikker for å åpne boksene (som du har fylt med godbiter), og for mange hunder kan dette bli en frustrerende, men også givende opplevelse.

Poker Boxen er nok en god måte å drive mental aktivisering på, og garantert noe hunden kommer til å sette pris på.

Poker Box
Poker Box aktivitetsleke til hund.

3) En full godbitball

Godbitballer er noe de aller fleste hunder digger. Konseptet er enkelt; fyll ballen med så mange godluktende godbiter som du bare klarer, og ballen til hunden, og la den se om den klarer å få alle ut. Dette er nok en smart måte å aktivisere hunden sin på, for den må jobbe skikkelig for å klare å få alle de digge godbitene ut av ballen.

Jo større godbiter du bruker, jo vanskeligere blir det for hunden. Noen hunder kan kose seg med slike godbitballer i lang tid, mens andre blir lei etter en liten stund.

Godbitball
Godbitball / aktiviseringsball til hund.

4) Noen skikkelig gode tyggebein

Tyggebein er alltid digg, og en sikker vinner hvis du vil velge noe enkelt og greit. Ikke bare finnes det helt normalt tyggebein som man kan gi til hunden sin, men det finnes også tyggebein med vomfyll som på bildet under. Om ikke vanlige tyggebein er godt nok for julaften kan du gå for en av disse litt mer spennende variantene.

Ellers er det ofte et stort utvalg av tørkede muskler, griseører, skinkebein og annet snadder på den lokale dyrebutikken din.

Noen tyggebein til julaften er definitivt bedre enn å gi hunden smakebiter fra julematen. Det meste av julematen er nemlig farlig for hunder.

Tyggebein til hund
Tyggebein til hund.

5) GPS-halsbånd

Hva med å gi hunden din muligheten til å løpe mer fritt som en julegave? Det finnes mange gode GPS-halsbånd nå for tiden som du enkelt kan feste på hunden før tur, så kan du bruke en app på telefonen til å se nøyaktig hvor hunden er. Dette er genialt for hunder som ikke egentlig stikker av på tur, men som eier fortsatt synes er litt ekkelt å ha løs langt ute i skogen.

Man har for eksempel Tractive GPS til hund som kan kjøpes hos dyrebutikker og elektronikkforhandlere. Deretter må man ha et månedlig abonnement på tjenesten for rundt en hundrings i måneden.

Tractive GPS til hund
Tractive GPS til hund lar deg vite hvor hunden er til enhver tid.

6) Agilityhinder

Hva med å kjøpe eller lage noen agilityhinder til hunden din som en julegave? De fleste hunder elsker å drive med agility, og dette er en fin sjanse til å skape positive opplevelser mellom fører og hund. Hvis du skal kjøpe agilityhinder i en dyrebutikk koster det flesk, men det er heldigvis mange hinder du kan lage selv, og som er mer enn gode nok til hobbynivå.

For eksempel kan man kjøpe en pakke med brøytepinner på Biltema, så kan man lage et slalomhinder hjemme i hagen sin.

Det er selvsagt også mulig å kjøpe komplette sett i dyrebutikker, og dette gir jo veldig god kvalitet.

Tervueren som løper gjennom slalomhinder
Tervueren som løper gjennom slalomhinder på en agilityløype. Foto publisert med tillatelse.

7) Klassikeren Kong

Kong er kanskje den mest klassiske hundeleken som finnes, og hvis hunden din ikke allerede har en Kong er julaften den perfekte anledningen til å kjøpe en. Den klassiske kongen kommer i alle størrelser fra XS for småhunder til XXL for deg som har grand danois eller andre hunder på over 50 kg, men felles for dem alle er at dette er en av de mest slitesterke lekene som finnes.

Ikke bare kan du kaste og leke med Kongen, men den er også utformet for at man skal kunne fylle den med fôr eller godbiter, og dermed også kan fungere som en aktivitetsleke.

Kong
Kong.

8) En drikkefontene

Å drikke fra en vannskål er helt OK, men den har ingenting på en drikkefontene. Ikke bare er det mer spennende for hunden å drikke, men den slipper også å drikke fra kjedelig, stillestående vann. Og alle er jo enig i at rennende vann smaker bedre enn stille vann.

Drikkefontene kommer i flere størrelser og fasonger, men en variant som gir mye drikkefontene for pengene er PetSafe Drinkwell. Her får man konstant rennende vann som går gjennom et utbyttbart karbon- og skumfilter som fjerner alt smusset og ikke minst bakterier fra vannet. Med en kapasitet på 7,5 liter er det heller ikke sånn at du må fylle på fontenen flere ganger om dagen.

PetSafe Drinkwell
PetSafe Drinkwell er en god drikkefontene til hunder.

Denne artikkelen inneholder reklame for Zoo.no, Coolstuff og Tropehagen.

Legg igjen en kommentar